Direktlänk till inlägg 18 februari 2013

Status check!

Av Soffie - 18 februari 2013 09:45

Eftersom bloggen mer eller mindre varit död ett tag så tänkte jag att det kanske är dags att ta en statuscheck, hundar har kommit och gått å det är inte lätt att hålla koll... de som nämns nedan är GRUNDEN i vår kennel och de hundar som vi har hemma eller på nått sätt är inblandade i dag, både jag & Ossian har haft hundar tidigare och tränat och tävlat men de har inget samband med vår kennel...därav saknas Risto, Kenzo, Gibbe och Haffa  


Aki, min gamla tävlingshund, läromästare och trotjänare...ja mitt ALLT och en stor del av mitt hjärta! Han lärde mig allt inom IPO och vilken lärare sen! Vi hade en kort intensiv karriär där vi vann på rottis SM, kvalade till VM två gånger, deltog på VM i Tjeckien med godkänt resultat i kombination med det tävlade vi Lk1 och appellklass spår.

Aki vandrade över regnbågsbron i augusti 2011 10.5år gammal...frisk som en nötkärna men genom olycka där han fick käke och ett framben brutet så avlivades han akut.

Hård som pansarplåt, men jag vann hans hjärta och han vann helt klart mitt!

SEUCH LP1 BSLI BSLII BSLIII IPOI IPOII IPOIII x CERT uppflyttad lägre spår



Zegra, Akis dotter Tapto's Zegra är nyss fyllda 6år och är precis parad med Luke Von Shambala...vi hoppas på en STOR kull med några tikar och många hanar för intresset är superstort! Zegra har två kullar sen innan, en i vårt kennelnamn och en hos Tapto's kennel där vi behöll Extreme "X". Zegra och jag har haft en kurvig start i livet men nu vid 5-6års ålder så börjar vi passa varandra som tävlingsekipage, vi har siktat in oss på Lk2, appellspår och rallylydnad efter att B-kullen kommit och flyttat till egna hem.

KORAD LPI BSLI BSLII


 

Oops, husse Ossians stora stjärna och golden boy Orkanens Oops The Outlaw, han inledde sin karriär men enorma utställningsframgångar och tävlades upp till lydnadsklass 3 innan de sadlade om till IPO när Oops var 3år. Oops har flera kullar efter sig i sverige, finland, danmark, norge och polen. Här hemma har vi vår X som Oops är pappa till. Oops hann vinna ett rottis SM och delta på VM i Danmark sen till kommande SM så blev han sjuk "kroniskt tarminflammation" detta brottades vi med under hela 2011 mer eller mindre och det var nära att han fick somna in, men helt plötsligt efter flera månader började allt vända och han blev friskare! 2012 blev OOPS ÅR helt klart, han vann rottis SM med CERT, tog CERT helgen efter och blev därmed Brukschampion! Vi åkte till VM i Tyskland där han placerade sig som 10:a av ca 50 startande...dessutom samma helg var han inkvalad till stora SM!

Sen hände det som inte fick hända, strax innan jul fick magen/tarmen ett återfall och vi kastades tillbaka i samma sjukdomsvända...men inget hjälpte och på 1 vecka RASADE Oops, han tappade all livslust och den 2/1 2013 fick han somna in bara månader innan han skulle fylla 8år.

KORAD LPI LPII IPOI IPOII IPOII x 2 CERT SEUCH NUCH uppflyttad lägre klass spår

V3 i openclass KS 2008

 

X eller keXe, Tapto's Extreme är han som vi behöll ur kombinationen efter Oops och Zegra 2009, han föddes när vi satt i bilen på väg ner mot Klubsieger, kanske det var ett tecken? X började sin karriär med mig som förare men när X var ett år och några månader så övertog Ossian honom, Oops hade fått en ligamentskada i knäet och behövde vila i flera månader och jag var gravid...Ossian behövde ny hund och jag hade inte riktigt orken den vintern. X är allt vi kan önska oss, han är anledningen till vårt kennelnamn TEAM EXTREME, han är hunden som binder samman Ossians och mina hundar och så himla bra det blev också! På rasspecialerna går det finemang allt som oftast, likaså på Klubsieger...fast att X är en liiiiten kille. Karriären i IPO har precis startat och just nu är siktet inställt på IPOIII och att börja spana mot VM, om det blir i år eller nästa år...det får tiden visa, men siktet är högt inställt, sen ska bara allt annat klaffa också, han är bara 3.5 och har tiden FRAMFÖR SIG!

KORAD LPI IPOI IPOII SEUCH NUCH DKUCH NordCh 

V5 i unghundsklass KS2011 och V3 i bruksklass KS2012

 

Beet, Kraftverkets Bumblebee är hunden som vi inte hade tänkt att köpa in, men när Aki plötsligt försvann så kände vi att va fasan....vi kan inte lägga allt på ett kort, sagt o gjort så ringde jag Lin och sa att jag ville köpa en hane ur den kommande kullen. Aki ligger bakom Beet som gammelmorfar. Beet är bara strax över året, och han är allt annat än lik våra andra hundar...våra hundar är små å nätta, Beet är 67.5 i manken och STOR...han är våran lilla ponny!

Vi har precis börjat spana lite åt svenskbrukshållet med bruksspår och uppletande, MH är planerat att göra i april och den norska varianten med kullsyskonen i juni.

Meriter kommer när det är dags :)

 

Caxe & Cocos, Kraftverkets Crazy Caxe och Kraftverkets Caxiga Cocos har samma mamma som Beet, dvs ett Aki barnbarn. Och vår X är pappa. Caxe bor hos oss på kenneln medans Cocos bor hos Sara Kjellberg i Örebro som vi deläger Cocos tillsammans med. Dessutom så bor kullbrorsan Kraftverkets Creapy Crawly hos vår goda vän Ismael De Vos i Belgien. 

Meriter kommer när det är dags :)

 

detta är alltså statusen idag

hemma på kenneln bor

Zegra, X, Beet och Caxe

 

foder/delägda tikar för ev framtida avel

Cocos

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soffie - 13 februari 2018 11:20

   ovan - Hanarna blå och grön           ovan - tik lila    ...

Av Soffie - 13 februari 2018 11:12

  ovan - blå hane         ovan - svart tik     ovan - röd tik     ovan - grön hane   ovan - röd tik   ovan - röd tik   ovan - grå tik     ovan - svart tik ger blå hane lite pisk   ovan - svart tik ruskar o...

Av Soffie - 12 februari 2018 14:25

Dagarna passerar, valparna äter och leker, tack o lov så sover dom emellanåt också! Alla valpar har sina blivande hem klara. Entertainer "Ettan" kommer bo kvar här hemma, Eskobar kommer bo hos Lina i Höör men Ossian äger även den hanen, Enya flyttar ...

Av Soffie - 7 februari 2018 10:39

Då har den stora flytten ut i huset skett för lite mer än en vecka sen, såhär ser det ut i rummet mellan kök o tv-rum, i början så är de i hagen el innanför grindarna, ju större de blir ju mer får de vara i rummet, köket osv.    Valparna har börjat...

Av Soffie - 28 januari 2018 14:22

                      sådär en rejäl bildbomb över sista veckan, alla har öppnat ögonen, idag har det börjat komma lite tänder, det gås runt i hagen, buffas o morras lite, de har börjat leka lite med varandra.    ...

Ovido - Quiz & Flashcards