Alla inlägg den 21 februari 2013

Av Soffie - 21 februari 2013 18:23

Skolkade från jobbet och körde torsdagsLYX idag, det vill säga...tränade hund på arbetstid   sjukt najs ibland att vara sin "egen" och kunna styra över sin egen tid...mindre lyxigt när det är samma person som får jobba dag och natt för att få iväg storleveranser i tid...men det är det VÄRT när man ibland kan köra en LYXDAG!


kl10 mötte jag upp Therese m Izor, Carina m Messi och Kattis med sina malletjejer på Burlövs BK. Anledningen var att Kattis ska sadla om till IPO så hon behövde "torrgå", få veta alla detaljer, hur man ska tänka, hur ser momenten ut mm


Beet och jag gick ut, kastade lite boll å sen tog vi tag i fotgåendet och jag måste ändå säga att de sista 3 tillfällena så GÅR DET VERKLIGEN FRAMÅT, det kanske inte ser så märkvärdigt ut men SOM vi har slitit med detta och nu börjar jag känna att jag fåt något tillbaka! Han håller äntligen kontakten...nu är det dags att hugga tag i bakbenskontrollen!


Körde ett par inkallningar, Beets stora fördel är hans naturliga stadga...tillskillnad mot X som jag inte gjorde annat än NÖTTE stadga med så är det så självklart för Beet att sitt är sitt och ligg är ligg, tills matte säger annat. Farten är bra och han sätter sig relativt nära, kunde vara liiiite tajtare, men jag MÅSTE BÖRJA MED INGÅNGARNA...Soffie?!?!?!?! Vad väntar du PÅ?


Sen testade vi hoppet på Burlöv, och än så länge så är vi bara på att Beet hoppar UT från mig, vi har inga tillbakagångar. Jag kan också lämna han sittande, kommendera hopp å sen boll men inga riktiga avslut. Nu när allt är klart med röntgen mm så är det väl dags att få till hoppet.


Avslutade med ett framåtsändande, det är KUUUUUL att springa tycker Bitskit!


Caxemannen då, första gången utomhus och andra gången vi tränar utanför hemmet...fasan vad han har bra av o på knapp, lugn o stabil....fram med kamp, godis, boll så vaknar han upp rejält.

Idag körde vi kontakt under "fotgående", han kämpar på...fast benen fladdrar åt alla håll  vi testade inkallningar för första gången också. Therese var "stoppet i änden av snöret" medans jag tjoade iväg, första gången var Caxe lite tveksam men de andra tre då jäklar var han med på noterna!


KOM I HÅG = TRÄNA PÅ

Beet:

fotgående + bakbensövningar - kämpa på och ta tag i bakbensövningar!

platsliggning - även om han har det naturligt så TRÄNA!

ingångar-välj sätt, troligtvis passar att gå runt bakom bäst...sen NÖT NÖT NÖT

Sitt och ligg under gång, dags att få till detta också inför kommande BH-prov

Hopp- jobba vidare, utveckla....börja få till uthopp + återhopp

Sikta in oss mot BH-prov i juni!!!!


Caxe:

Fotgående - nöta på med kontakt och godis

Inkallningar - kör på med fartiga inkallningar och dela upp och ta själva ingången framför seperat...avvakta med ingången bakom ett tag till så han inte börjar söka sig till sidan direkt!

sitt, ligg, stanna - kör vidare inne så länge det är kallt å dåligt underlag ute.


För er som är med i Team Extreme gruppen på fb så finns videos från dagens fotgående där...önskar att jag hade Beets ursprungliga fotgående filmat så ni hade fattat hur bra detta faktiskt är...fast att det ser förjävla illa ut 


Ovido - Quiz & Flashcards