Direktlänk till inlägg 16 september 2015

Kennelläger

Av Soffie - 16 september 2015 19:17

I helgen avverkades kennelläger med två grupper, en med Linda Jonsson och den andra inriktat på IPO med Fredrik Stewenhag. Redan i fredagsmorse var vi igång sen köttade vi på i 3 dagar. Det var en blandning av egen uppfödda hundar, fodertikar, barn och syskon till vår Exteme och så en å annan utböling som vi gillar ändå ;)


TACK ALLA NI SOM KOM SOM ÄR RELATERADE TILL OSS, det är guld värt, jag önskar bara att vi verkligen hann med att se er alla på era pass men när vi själva också tränar hund så är det svårt att tajma in. Uppföljning kommer men det blir till vårkante.


Lindas grupp

Susanne med Allan som är en son till X från Türingens

Maggan med Greta, X kullsyster

Anna med TE Amba

Anna med fodertiken Ondra

Zenita med TE Alfa

Göran med TE Cross

Christel med TE Caspian

Åsa med Cocos, X barn frå Stensby i Danmark

Dessutom fick vi träffa Henke från Jinx Kennel som kom med Elsebeth.

 

IPO gruppen med Fredrik

Jag själv med TE Best

Ossian med Extreme

Therese med TE Carma

Mikael med Bibbi, X dotter från Stensby

Sara med Dundra, X dotter från Kraftverkets

Sen var Anna med Alliz på plats som är släkt med vår B & C kull och Peter med Jaxon som är halvbror med vår Dusty.

 

Sen slog det mig att jäklar va  många rottisuppfödare det var på samma mark!

Team Exteme, Natus, Stensby(DK), Qvintåsgården och Rexlinger + Linda som tidigare var delaktig i Demefinezz men nu har nytt kennelnamn.

 

MEN DET HÄR MED VÅRA ENGAGERADE VALPKÖPARE OCH VI SOM ENGAGERAD och AKTIV KENNEL,  får mig fanimej att undra hur det står till med en del andra uppfödare, eller rättare sagt, varför föder man upp om man inte orkar bry sig om de som man föder upp, ska man inte finnas där i vått o torrt, i med och motgång för alla(som vill såklart)? Och är det inte vi som uppfödare som har ansvaret att hjälpa hundens ägare när allt skiter sig?? 

 

Många uppfödare vill sälja till "tävlingsinriktade hem" men uppfödaren själv har inte satt sin fot på mer än MH och kanske utställningar? Sen har vi de som föder upp (stamtavlemässigt) arbetande rottisar men säljer till ja i stort sett vem som helst som kan erbjuda ett "familjehem".

Men var är ni sen? När hunden kanske inte alls har några tävlingsambitioner som dess förare vill eller den där familjehunden som tar över hela familjen och familjen TACK O LOV inser att det här är ju inte hållbart, hunden måste omplaceras?


Jo det kan jag tala om, några av er säger "nej, tyvärr vi har inte tid eller plats meeeeeeen ring dom här människorna"


Jodå vi kan omplacera hundar, skaffa bättre passande hem osv men är det vårt ansvar att ta er börda ifrån er eftersom ni inte har "möjlighet" eller inte har brytt er ett skit under uppväxten. Jag säger inte att man måste ta hem hunden på dagen men man kan iallafall erbjuda att hjälpa till att försöka hitta ett nytt hem, eller så kan ju ni ringa till oss och fråga om vi kan, inte skicka den stackars valpköparen som har full panik. Vi har haft FYRA sånna här samtal de senaste veckorna och det är från olika uppfödare så det är ju inte en unik uppfödare som sitter i skiten just för stunden. Men det märkligaste är nog ändå att samtliga uppfödare har valpkullar hemma eller planerar valpkullar, men tid för de som redan är födda....nä sörru det har vi inte.


Det är dåligt, riktigt jäkla skitdåligt.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soffie - 13 februari 2018 11:20

   ovan - Hanarna blå och grön           ovan - tik lila    ...

Av Soffie - 13 februari 2018 11:12

  ovan - blå hane         ovan - svart tik     ovan - röd tik     ovan - grön hane   ovan - röd tik   ovan - röd tik   ovan - grå tik     ovan - svart tik ger blå hane lite pisk   ovan - svart tik ruskar o...

Av Soffie - 12 februari 2018 14:25

Dagarna passerar, valparna äter och leker, tack o lov så sover dom emellanåt också! Alla valpar har sina blivande hem klara. Entertainer "Ettan" kommer bo kvar här hemma, Eskobar kommer bo hos Lina i Höör men Ossian äger även den hanen, Enya flyttar ...

Av Soffie - 7 februari 2018 10:39

Då har den stora flytten ut i huset skett för lite mer än en vecka sen, såhär ser det ut i rummet mellan kök o tv-rum, i början så är de i hagen el innanför grindarna, ju större de blir ju mer får de vara i rummet, köket osv.    Valparna har börjat...

Av Soffie - 28 januari 2018 14:22

                      sådär en rejäl bildbomb över sista veckan, alla har öppnat ögonen, idag har det börjat komma lite tänder, det gås runt i hagen, buffas o morras lite, de har börjat leka lite med varandra.    ...

Ovido - Quiz & Flashcards