Alla inlägg den 28 juni 2013

Av Soffie - 28 juni 2013 22:54


  Kraftverkets Bumblebee

e.Arkan Vom Hause Neubrand II u.Chipp Av Walaquento

bilden är från IFR SHOW i Danmark där han är 20månader.


  

KENNELKLÄDER

TRÄNINGSVÄST

DogTech svart i stl XS-XXL

510kr om vi beställer minst 20st oavsett val av färg

Mössa på köpet till de som köper väst med broderi. Om man vill brodera på andra kläder, tex ryggen på piquetröja, ryggen på fleece eller liknande så är kostnaden 80kr.


Av Soffie - 28 juni 2013 22:16

Ja för det är väl hög tid, efter nästan 2 veckor på resande fot så är det dags att sammanställa vad som hänt sen vi lämnade Norge efter Beet's MH!


Efter några dagars socialt häng med vänner o familj i Hultis/Kumla/Örebro + lite lätt hundträning för Ossian o X del så styrde vi bilen mot Södertälje på torsdagen, efter en SEN(läs 03:15)kväll hemma hos Maria & Petri så var det dags att köra bilen till klubben på fredagen, förbereda lydnad/skyddsplanen och förbereda alla papper mm inför kvällens spår. 


NORDISKA MÄSTERSKAPEN för ROTTWEILER

En härlig blandning av svenskar o norrmän i klasserna BSL1, IPO1, IPO2 och till sist hela 6 startande i IPO3!! Spåret gick på gräsmatteodling och alla ekipage tog sig igenom utom IPO2 hunden. Ossian & X var i ledning med 98p med Petri & Cain hack i häl på 94p!


På lördagen efter avslutad utställning var det dags för lydnad och skydd, jag måste börja med att säga att FY FASAN vilket bra arrangemang hela grejen med utställning, IPO och lydnad under en å samma helg, vi hade riktigt mycket publik under hela tävlingen och jag hoppas att det gav lite klirr i kassan i både cafeterian och hos de olika försäljarna!


Lydnaden, det är så himla härligt att se att saker trillar på plats, lydnaden var fin och landade på 95p ... det är ju själva FAN att inte hunden kan lägga sig på första kommandot på framåtsändandet och ligga lugnt å harmoniskt på platsen ;)

Länk till lydnaden här http://www.youtube.com/watch?v=IwXohLP-1MQ&feature=youtu.be


Skyddet, ja här är det fortfarande MYCKET motor och lite sämre med styrningen...men det tar sig och det finns att jobba på, det var problem med nått släppande, lite olydnad ja å annat smått å gått. Men ATTITYDEN ja den är där...det är som sagt ratten o styrningen. De landade på 80p

   Ossian & Tapto's Extreme IPOIII 98-95-80 = CERT!! foto: Anna Rexlinger


Under lördagen på SSU så var det även utställning för juniorer och unghundar, efter Beet hade haft en släng av kennelhosta så visades inte han men däremot så visade Jörgen & Viccy lilla Ace som slutade som V3 i sin klass! Inte illa för Ace som är en liten rottishane.

 

På söndagen var det dags för småhundarna och vuxna, Caxe visades inte pga sitt snorande... men däremot så visades Caxiga Cocos! Hon vann sin klass - grattis Sara!

  X visades i championklass å landade som V2 slagen av samma norska hund som slog honom på årsmötesutställningen...om vi har tur kanske Anders och Ipso inte kommer till rasspecialen i september ;)

  foto: Christina Rooth


Det var även lydnadstävling på söndagen, Viccy och Ace startade Lk1 men det är fortfarande lite tävlingsnerver som spökar så det funkade inte som på träning...

   Jag och Zegra startade vår tredje Lk2 och ja vi klarade oss med nöd o näppe...jag får ta på mig all skuld själv, vi firade helt enkelt det nordiska mästerskapet LITE för mycket på lördagen och jag var inte alls fokuserad på tävlingen. Men det var vårt tredje 1:a pris = LP2 titel för Zegra!!   Det var väl alle's från SSU tror jag :) har jag missat nån/nått så är det bara för jag är så jäkla glömsk!


Jo å just ja, det var ju auktion på lördagkvällen o vi "vann" ett HST ställ och ärm...man tackar, lite pengar fattigare men IPO gruppen blev lite rikare!


Ovido - Quiz & Flashcards