Direktlänk till inlägg 1 september 2013

Beet ska flytta....

Av Soffie - 1 september 2013 21:19

Annonsen nedan la jag ut på kennelns facebooksida i början av veckan, Beet skulle säljas, men ibland har man tur, både vi, Beet och den blivande ägaren .... idag är det beslutat att Beet ska flytta hem till Carina som gick rallylydnadskursen med Beet i våras! Själva flytten kommer att ske först 27/9 så vi hinner med en rasspecial innan flytten men redan imorgon möts de upp för fortsättningskursen i rallylydnad och förhoppningsvis passar schemat så Carina o Beet kan vara med på minikennellägret. 


Carina - välkommen in i Team Extreme gänget "på riktigt"   

                           


Efter mycket grubblande så har vi tagit beslutet att Beet ska säljas, är inte helt överens med tanken men för Beets bästa så är detta det enda rätta! Annonsen nedan är skickad till Rottweilerklubbens omplacering i förra veckan. Vi håller såklart tummarna för att hitta någon i vår närhet som vill fortsätta träna och sikta på tävling med Beet!

Kraftverket Bumblebee

SE13726/2012
Hane
Född 2011-09-24
HD B ED ua
MH med 1:a på skott

Fader
IPO3 Arkan Vom Hause Neubrand II ADRK117632 HD ED fri(ADRK)

Moder
Cnipp Av Walaquento N25012/06 HD ED fri(NKK)

Beet säljes till någon som vill börja träna direkt och har målet inställt på tävling. 

Beet har godkänd exteriörbeskrivning för unghund, utställd med excellent och CK.
Genomförde i våras ett mycket bra MH med 1:a på skott, har även gått det norska MH:t under sommaren. Båda testerna genomförde han imponerande, nyfiken, bra samarbete, snabba lösningar och avreaktioner på alla moment. 

Beet har fått prova på det mesta under sina 2 år hos oss, han har grunderna i IPO spår, lydnad och skydd, han har provat på upplet och bruksspår i skogen samt gått kurs i rallylydnad. Han har ett bra bollintresse och en stor kamplust, bitarbetet är det som är hans största naturliga talang där han från dag ett har bitit hårt, fast och djupt. Beet har visat talang i det mesta vi provat på och passar lika bra för IPO som för svensk bruks. 

Beet är ingen problemhund, han är van att bo med andra hundar, katter och med barn. Han är en ganska stor rottweilerhane och är ännu lite valpig så han kan däremot vara lite klumpig. Idag bor han delvis i hundgård men är även van att bo inne. 

Säljes enbart till någon med mål mot tävling, med tidigare erfarenhet av brukshund. Vi ser gärna att vi har en fortsatt kontakt, att ni deltar på MT och övriga arrangemang inom kenneln, samt att kontakten med uppfödaren Lin Baldwin i Norge bibehålls. 

Ossian Modin och Soffie Modin, Team Extreme Kennel

Ossian 0702973922
soffiemodin@me.com

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soffie - 13 februari 2018 11:20

   ovan - Hanarna blå och grön           ovan - tik lila    ...

Av Soffie - 13 februari 2018 11:12

  ovan - blå hane         ovan - svart tik     ovan - röd tik     ovan - grön hane   ovan - röd tik   ovan - röd tik   ovan - grå tik     ovan - svart tik ger blå hane lite pisk   ovan - svart tik ruskar o...

Av Soffie - 12 februari 2018 14:25

Dagarna passerar, valparna äter och leker, tack o lov så sover dom emellanåt också! Alla valpar har sina blivande hem klara. Entertainer "Ettan" kommer bo kvar här hemma, Eskobar kommer bo hos Lina i Höör men Ossian äger även den hanen, Enya flyttar ...

Av Soffie - 7 februari 2018 10:39

Då har den stora flytten ut i huset skett för lite mer än en vecka sen, såhär ser det ut i rummet mellan kök o tv-rum, i början så är de i hagen el innanför grindarna, ju större de blir ju mer får de vara i rummet, köket osv.    Valparna har börjat...

Av Soffie - 28 januari 2018 14:22

                      sådär en rejäl bildbomb över sista veckan, alla har öppnat ögonen, idag har det börjat komma lite tänder, det gås runt i hagen, buffas o morras lite, de har börjat leka lite med varandra.    ...

Ovido - Quiz & Flashcards