Alla inlägg den 10 september 2013

Av Soffie - 10 september 2013 12:36

Idag marscherar vi in på DAG 43 i dräktigheten, ultraljudet för lite mer än en vecka sen visade minst 6 valpar å Zegra, ja herregud hon är de gravidas DROTTNING där hemma!! Nästa måndag den 16/9 är det röntgen för att veta exakt hur många valpar som ska ploppa ut när det sätter igång.


Vi valde att göra operativ insemination i Danmark eftersom spermakvaliteten var lite sådär och vi fick bara två strån + Zegra är 6.5 och det är lite sista chansen känner vi! Så den 30 juli efter en jääääkla väntan på löpet blev det gjort efter att ha kört Danmark tur o retur ett par gånger för att ta blodprov, utstryk mm Sen var det en LÅNG väntan till ultraljuden och nu kan vi iallafall delvis andas ut(lite)



Vad vi räknar med?

Zegra har ju haft 2 kullar innan, E-kullen(hos Tapto's) därblandannat vår X kommer ur, pappan där var vår Orkanens Oops the Outlaw. Zegras andra kull är A-kullen hos oss, där pappan var Kerry Vom Hause Neubrand.

Zegra är ju en liten rottistik, korrekt för sin storlek men ändå liten tjej. Valet av hanar tidigare har också varit relativt små men robusta hanar med riktigt bra detaljer, skalle, vinklar mm samt arbetsmaskiner allihop!

Avkommorna har blivit samma små arbetsmaskiner som Zegra och som sina pappor, rejält arbetstemprament, bollintresse mm men det är ju det där med storleken...de har blivit lite för små, så inför parning nummer 3 har vi tittat efter något som har ALLT det där som både Oops och Kerry hade men med en bättre benstomme och storlek. Och förutom att gräva ner sig i stamtavlor, kolla led hit o dit osv så hamnade valet på en hane som vi egentligen kollade på redan 2009 till Zegra, men eftersom han har för oss relativt okänd tiklinje bakom sig så valde vi att vänta för att se vad hans avkommor skulle ge, både mentalt men framförallt ledmässigt. Zegra kommer ju från en väldigt stark tiklinje ledmässigt och den vill vi bevara såklart!


Så arbetande rottweilers med högt temprament, bollintresse, kamp mm som är nyfikna och sociala med bra samarbetsförmåga MEN förhoppningsvis med lite bättre utseende än vad vi fått innan, eller rättare sagt...rätt mått på manken och lite mer stomme ;)


B-kullen - till vem? Vi säljer dessa valpar framförallt till människor med tidigare rottweiler/brukshunderfarenhet med höga tävlingsambitioner men som har ett intresse i att delta på rottweilerspecialer.


Alla hanar är tingade, men tikvalpköpare är det lite sämre med. Vi vill ha chansen att behålla avelsrätten på de tikvalpar som blir, så även om vi har bra tikspekulanter på kö så är inte alla intresserade av att låna ut sin tik om ett par år för avel.


     

Tapto’s Zegra
Född: 2007-01-25
BH BSL1 BSL2 LP1 LP2 RLD N
MH + gk skott, L-testad, KORAD
HD A ED ua
Öga ua

Om Zegra
Zegra är en högtempererad liten alert tik med mycket fart och fläkt, hon ger alltid 100% och har en arbetsmotor utan dess like. Hon är i grund och botten tränad mot IPO och är framförallt en bra spår och lydnadshund. Zegra är en glad och social hund som fungerar lika bra på träningsplanen som i hemmet med småbarn. Zegra kommer ur en helfri kull och en stark tiklinje med bra ledstatistik bakom sig, hon har själv 2 kullar efter sig med 11 avkommor där det är 100% fria höfter och ED 8st ua och 3st med ED1. Zegra är 6.5år idag och frisk, hon har haft en skada i knäet(från hopp över A-hinder) som spökat lite men annars kärnfrisk.

Zegra är mamma till vår X/Tapto's Extreme

   

Burning des Princes d’Aragone
Född: 2006-11-26
CSAU BH IPO1 ZTP
HD A ED 0
Hjärta ua
IFR World Champion 2009 + 2012
Multi V och Siegertitlar världen över

Om Burning
Burning är en av de mest kända hundarna utställningsmässigt i europa, han har vunnit det mesta och har en exteriör utöver det vanliga! Han har stått som världsvinnare på IFR worldshow 2 år i rad!
Burning har visat utmärkta arbetsegenskaper inom IPO och är en social, trevlig, sund hund som vi hållit ögonen på i flera år. Vi har träffat flera av hans kullar och avkommor och vi gillar hela paketet arbetshund, exteriör, sundhet och mentalitet. Burning har det som vi saknat lite i Zegras två tidigare kavaljerer dvs lite mer benstomme och liiiite större modell.


B-kullens stamtavla

FR CH IPOI
Burning Des Princes d'Aragone
IPOIII SCHHIII
Ben Vom Langen Grund
DE&VDH CH SCHHIII
Xamos Vom Wolfert Turm
SCHHII
Cascha Vom Basaltsee
Tina Orko Des Seigneurs Du Val Grangent
Onyx De La Lune Noire
KORAD BSL2
Tapto's Zegra
IPOIII LPI SEUCH
Aki
IPOIII CH
Tyson Van Het Polderbos
BE CH
Targa Du Dauchant
FI UCH IPO/BHPI IPOI KORAD SE LCH SE UCH
Tapto's Jacouzi
KORAD SEUCH TJH
Razzmatazz Quirouzo
KORAD
Tapto's Zone of Kindness



Vid leverans är din valp:
Registrerad i Svenska Kennelklubben
ID-märkt med chip
Avmaskad x 3
Veterinärsbesiktad
Vaccinerad
Doldafel försäkrad i 3år via Folksam

Vi arrangerar:
Röntgentillfälle strax efter 12månader.
Gemensamt MH till hela kullen mellan 12-18månader.
Gemensamt MT till hela kullen mellan 2-4 års ålder.

För er som bor i närheten erbjuder vi gemensamma träningstillfällen och för er som är lite mer långväga så är ni är ALLTID välkomna hem till oss för att få träningshjälp.

Kennelläger 1-2 gånger om året.


Intresserad? Maila soffiemodin@me.com


det planeras valpar efter X till våren/sommaren med en inleasad tik, mer info om det kommer



Ovido - Quiz & Flashcards